123107
Book
In basket
Chińska kuchnia na polskim stole / Hanna Grykałowska. - Warszawa : Wydawnictwo REA, cop. 2008. - 64 s. : il. kolor. ; 23 x 24 cm.
(Seria z Oliwką)
Kuchnia chińska to jedna z najstarszych tradycji kulinarnych na świecie. Jest jedyna, niepowtarzalna i niezwykła, warta więc naśladowania. Wymaga wprawdzie specjalnych naczyń, produktów i przypraw, ale są one dostępne w naszych sklepach, warto więc wprowadzić chińskie potrawy do codziennego menu. Niezwykły wydaje się fakt, że potrawy przyrządzane ze zwykłych produktów, takich jak np. kapusta, kalafior, fasolka, czy też inne warzywa, przygotowane na sposób chiński mają zaskakujący, wspaniały smak bardzo różniący się od naszych dań. Kuchnia chińska jest nie tylko smaczna i zdrowa, ale również bardzo oszczędna. Rządzi w niej zasada: mało produktów, dużo dań. Mięso, ryby, owoce morza, drób używa się w niewielkich ilościach, za to posiłek składa się z kilku lub nawet kilkunastu dań, podawanych w małych miseczkach i tak przygotowanych, aby nadawały się do jedzenia pałeczkami.
Availability:
Biblioteka Główna
There are copies available to loan: sygn. 641 [lok. Wypożyczalnia-Biblioteka Gł.] (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again