123107
Książka
W koszyku
Chińska kuchnia na polskim stole / Hanna Grykałowska. - Warszawa : Wydawnictwo REA, cop. 2008. - 64 s. : il. kolor. ; 23 x 24 cm.
(Seria z Oliwką)
Kuchnia chińska to jedna z najstarszych tradycji kulinarnych na świecie. Jest jedyna, niepowtarzalna i niezwykła, warta więc naśladowania. Wymaga wprawdzie specjalnych naczyń, produktów i przypraw, ale są one dostępne w naszych sklepach, warto więc wprowadzić chińskie potrawy do codziennego menu. Niezwykły wydaje się fakt, że potrawy przyrządzane ze zwykłych produktów, takich jak np. kapusta, kalafior, fasolka, czy też inne warzywa, przygotowane na sposób chiński mają zaskakujący, wspaniały smak bardzo różniący się od naszych dań. Kuchnia chińska jest nie tylko smaczna i zdrowa, ale również bardzo oszczędna. Rządzi w niej zasada: mało produktów, dużo dań. Mięso, ryby, owoce morza, drób używa się w niewielkich ilościach, za to posiłek składa się z kilku lub nawet kilkunastu dań, podawanych w małych miseczkach i tak przygotowanych, aby nadawały się do jedzenia pałeczkami.
Status dostępności:
Biblioteka Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 [lok. Wypożyczalnia-Biblioteka Gł.] (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej