Sorting
Source
Katalog centralny
(3)
Form of Work
Książki
(3)
Status
only on-site
(2)
available
(1)
Branch
Biblioteka Główna
(1)
Zbiory regionalne
(2)
Author
Bosak Alina
(2)
Dziekan-Łanucha Agata [et. at.]
(1)
Sowa Stanisław
(1)
Year
2010 - 2019
(3)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Subject
Kuchnia regionalna
(2)
Podkarpacie (Polska ; region)--przewodniki
(1)
Subject: place
Jarosław (woj. podkarpackie ; okręg)
(2)
Leżajsk (woj. podkarpackie ; okręg)
(2)
Lubaczów (woj. podkarpackie ; okręg)
(2)
Przemyśl (woj. podkarpackie ; okręg)
(2)
Przeworsk (woj. podkarpackie ; okręg)
(2)
Rzeszów (woj. podkarpackie ; okręg)
(2)
Łańcut (woj. podkarpackie ; okręg)
(2)
Genre/Form
Książki kucharskie
(2)
3 results Filter
No cover
Book
In basket
Po regionie można podróżować nie tylko w poszukiwaniu atrakcji turystycznych, ale też wyjątkowych, nieznanych smaków. Pomocna w tym będzie książka "Kulinarne wędrówki po Podkarpaciu" przygotowana przed dziennikarzy Gazety Codziennej Nowiny pod redakcją Aliny Bosak. Co to jest kasiarz kamieński? Jak smakują pierogi z bobem z Hyżnego albo pieróg gryczany z Kuryłówki? A jak przygotować pierogi kudłate rodem z Nowej Sarzyny? Książkę poprzedziły publikacje w Gazecie Codziennej Nowiny pod tym samym tytułem. Dziennikarze wybrali się w podróż śladami dawnych smaków i regionalnych potraw, tak charakterystycznych dla wiosek i miasteczek dawnej Galicji. „Kulinarne wędrówki…” są swoistym kompendium wiedzy o podkarpackiej kuchni, tak bogatej w różnorodne smaki i aromaty. To zarazem książka kucharska, z przepisami na najbardziej charakterystyczne potrawy danych miejscowości, oraz opowieść o ludziach i przewodnik po siedmiu powiatach naszego regionu: rzeszowskim, łańcuckim, leżajskim, przeworskim, jarosławskim, przemyskim i lubaczowskim. [...]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Zbiory regionalne
Copies are only available in the library: sygn. 641 [lok. Czytelnia - Regionalia] (2 egz.)
Book
In basket
Po regionie można podróżować nie tylko w poszukiwaniu atrakcji turystycznych, ale też wyjątkowych, nieznanych smaków. Pomocna w tym będzie książka "Kulinarne wędrówki po Podkarpaciu" przygotowana przed dziennikarzy Gazety Codziennej Nowiny pod redakcją Aliny Bosak. Co to jest kasiarz kamieński? Jak smakują pierogi z bobem z Hyżnego albo pieróg gryczany z Kuryłówki? A jak przygotować pierogi kudłate rodem z Nowej Sarzyny? Książkę poprzedziły publikacje w Gazecie Codziennej Nowiny pod tym samym tytułem. Dziennikarze wybrali się w podróż śladami dawnych smaków i regionalnych potraw, tak charakterystycznych dla wiosek i miasteczek dawnej Galicji. „Kulinarne wędrówki…” są swoistym kompendium wiedzy o podkarpackiej kuchni, tak bogatej w różnorodne smaki i aromaty. To zarazem książka kucharska, z przepisami na najbardziej charakterystyczne potrawy danych miejscowości, oraz opowieść o ludziach i przewodnik po siedmiu powiatach naszego regionu: rzeszowskim, łańcuckim, leżajskim, przeworskim, jarosławskim, przemyskim i lubaczowskim. [...]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna
There are copies available to loan: sygn. 641 [lok. Czytelnia główna], 641 [lok. Magazyn wypożyczalni] (2 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Zbiory regionalne
Copies are only available in the library: sygn. 913(438) [lok. Czytelnia - Regionalia] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again