Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Publikacje promocyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Biblioteka Główna
(2)
Autor
Pociask Małgorzata
(1)
Zieliński Krzysztof (1961- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Antropopresja
(1)
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kultura stołu
(1)
Obszary chronione
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Ochrona przyrody
(1)
Produkt regionalny
(1)
Świadomość ekologiczna
(1)
Temat: czas
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Jarosław (woj. podkarpackie)
(1)
Powiat jarosławski (woj. podkarpackie)
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Okładka wliczona w paginację.
To publikacja będąca zbiorem artykułów na temat różnych problemów na styku CZŁOWIEK - PRZYRODA w województwie podkarpackim. W niniejszej publikacji został zawarty szereg artykułów popularno-naukowych, które dotyczą różnych problemów na płaszczyźnie człowiek-przyroda, jakie pojawiają się na terenie województwa podkarpackiego. Składa się ona z kilku obszarów tematycznych, m.in. konflikty społeczne na przykładzie projektowanego Turnickiego Parku Narodowego, wpływ działalności człowieka na kształtowanie i utrzymanie bioróżnorodności na obszarach chronionych czy natężenie i struktura ruchu turystycznego na szlakach parków narodowych województwa podkarpackiego
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 502 [lok. Czytelnia główna] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Mapy na wyklejkach.
Książka ta zawiera historię dziedzictwa kulinarnego powiatu jarosławskiego oraz opisy regionalnych przedsiębiorstw: są to piekarnie, cukiernie, pasieki, winnice, masarnie i zakłady mięsne. Łączy je generalnie szacunek do naszego dziedzictwa kulinarnego z naciskiem na produkcję wyrobów spożywczych o najwyższej jakości. W większości przypadków są to firmy rodzinne, w których często drugie, a nawet już trzecie pokolenie nawiązuje do tradycji kulinarnej miejsca, szanując jego kulturowe dziedzictwo oraz z zamiłowania do otaczającej nas natury (z przedmowy).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 [lok. Wypożyczalnia-Biblioteka Gł.] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej