Sorting
Source
Katalog centralny
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Publikacje promocyjne
(1)
Status
available
(2)
Branch
Biblioteka Główna
(2)
Author
Bauer Jerzy
(1)
Zieliński Krzysztof (1961- )
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kultura stołu
(1)
Legendy i podania polskie
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Produkt regionalny
(1)
Subject: time
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Subject: place
Jarosław (woj. podkarpackie)
(1)
Powiat jarosławski (woj. podkarpackie)
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Domain
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
2 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna
There are copies available to loan: sygn. 39 [lok. Wypożyczalnia-Biblioteka Gł.], 39 [lok. Czytelnia główna] (2 egz.)
Book
In basket
Mapy na wyklejkach.
Książka ta zawiera historię dziedzictwa kulinarnego powiatu jarosławskiego oraz opisy regionalnych przedsiębiorstw: są to piekarnie, cukiernie, pasieki, winnice, masarnie i zakłady mięsne. Łączy je generalnie szacunek do naszego dziedzictwa kulinarnego z naciskiem na produkcję wyrobów spożywczych o najwyższej jakości. W większości przypadków są to firmy rodzinne, w których często drugie, a nawet już trzecie pokolenie nawiązuje do tradycji kulinarnej miejsca, szanując jego kulturowe dziedzictwo oraz z zamiłowania do otaczającej nas natury (z przedmowy).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna
There are copies available to loan: sygn. 39 [lok. Wypożyczalnia-Biblioteka Gł.] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again