Sorting
Source
Katalog centralny
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Publikacje promocyjne
(1)
Status
available
(2)
Branch
Biblioteka Główna
(2)
Author
Pociask Małgorzata
(1)
Zieliński Krzysztof (1961- )
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Antropopresja
(1)
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kultura stołu
(1)
Obszary chronione
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Ochrona przyrody
(1)
Produkt regionalny
(1)
Świadomość ekologiczna
(1)
Subject: time
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Subject: place
Jarosław (woj. podkarpackie)
(1)
Powiat jarosławski (woj. podkarpackie)
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Domain
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
2 results Filter
Book
In basket
Okładka wliczona w paginację.
To publikacja będąca zbiorem artykułów na temat różnych problemów na styku CZŁOWIEK - PRZYRODA w województwie podkarpackim. W niniejszej publikacji został zawarty szereg artykułów popularno-naukowych, które dotyczą różnych problemów na płaszczyźnie człowiek-przyroda, jakie pojawiają się na terenie województwa podkarpackiego. Składa się ona z kilku obszarów tematycznych, m.in. konflikty społeczne na przykładzie projektowanego Turnickiego Parku Narodowego, wpływ działalności człowieka na kształtowanie i utrzymanie bioróżnorodności na obszarach chronionych czy natężenie i struktura ruchu turystycznego na szlakach parków narodowych województwa podkarpackiego
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna
There are copies available to loan: sygn. 502 [lok. Czytelnia główna] (1 egz.)
Book
In basket
Mapy na wyklejkach.
Książka ta zawiera historię dziedzictwa kulinarnego powiatu jarosławskiego oraz opisy regionalnych przedsiębiorstw: są to piekarnie, cukiernie, pasieki, winnice, masarnie i zakłady mięsne. Łączy je generalnie szacunek do naszego dziedzictwa kulinarnego z naciskiem na produkcję wyrobów spożywczych o najwyższej jakości. W większości przypadków są to firmy rodzinne, w których często drugie, a nawet już trzecie pokolenie nawiązuje do tradycji kulinarnej miejsca, szanując jego kulturowe dziedzictwo oraz z zamiłowania do otaczającej nas natury (z przedmowy).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Główna
There are copies available to loan: sygn. 39 [lok. Wypożyczalnia-Biblioteka Gł.] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again